Τοποθεσία

Ο Άγιος Ιωάννης είναι ένας πραγματικός πρόδρομος του πηλιορείτικου τουρισμού. Στα μέσα περίπου του 20 ου αιώνα μεταμορφώθηκε από ένα άσημο μικρό ψαροχώρι σε ένα υπέροχο παραθαλάσσιο θέρετρο στο οποίο πολλοί Έλληνες περνούσαν το καλοκαίρι τους. Ειδικά στα τελευταία είκοσι χρόνια η εξέλιξη του Αη Γιάννη σε υποδομή, οργάνωση και υπηρεσίες ήταν ραγδαία, γεγονός που τον έχει καταστήσει ένα αξιοζήλευτο θέρετρο και πόλο έλξης ντόπιου και ξένου τουρισμού.

Διαθέτει αρκετά ξενοδοχεία, ξενώνες και δωμάτια κοντά στην όμορφη παραλία του, στη οποία ο παραθεριστής μπορεί ν’ απολαύσει το μπάνιο του και να κάνει ηλιοθεραπεία πάνω σε ολόχρυση αμμουδιά και βότσαλα. Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου υπάρχει πληθώρα ταβερνών κι εστιατορίων, πιτσαρίες, καφετερίες και πάμπ, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και μίνι-μάρκετ, καθώς και άλλα καταστήματα που μπορούν να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες και επιθυμίες των επισκεπτών. Στο βόρειο άκρο της παραλίας υπάρχει κι ένα λιμανάκι το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει και σκάφη αναψυχής.

Παρά την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του ο Άγιος Ιωάννης διατηρεί πολλά πηλιορείτικα χαρακτηριστικά χάρις στην εγγύτητά του με τα ορεινά χωριά και την πλούσια βλάστηση του βουνού ολόγυρα, όπου ο επισκέπτης που θέλει μια αλλαγή στο πρόγραμμά του μπορεί να επιδοθεί σε άλλες δραστηριότητες.

 

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Άγιος Ιωάννης

 

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004

 

Πληροφορίες

Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης
Διεθνής ιστοσελίδα του Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες”: www.blueflag.org

Το Άλλο μας Ξενοδοχείο

Ανακαλύψτε το άλλο μας ξενοδοχείο στη Σκιάθο: Skiathos Club